Jump to Navigation

Avantajele Medierii

Trei calitati ale unui bun mediator

Istoria medierii

Avantaje in procesul de mediere

Mediatorul este omul iar medierea este procesul

 

Nimeni nu devine mediator pentru a se îmbogăţi. Mediarea este o alternativa pentru toate persoanele care participa la procesul de mediere. In timpul procesului de mediere toti participantii invata ceva noi despre ei insasi.

  • Un mediator este un bun ascultator si in acelasi timp poate aduce calmul/zambetul pe fetele partilor implicate in mediere.
  • Mediatorul este cel care apare in viata oamenilor atunci cand acestia au o problema care nu interactioneaza cu cele mai rele acte de violenta existente pe pamant.
  • Mediatorul este acea terta parte care poate asculta si pune intrebari pentru ca probleme simple nu ar trebui sa ajunga la tribunal, poat ajunge la costuri mai mici.
  • Mediarea este procesul in care unul sau mai multi mediatori aduce/aduc informatiile nestiute pe masa medierii.
  • Unii mediatori sunt văzuţi ca personaje marginale în sistemul juridic civil, până când devin recunoscuţi. Alţi mediatori, mulţi cu abilităţi deosebite, nu ajung niciodată  recunoscuţi. Aşa că întrebarea este: de ce anume e nevoie pentru a deveni recunoscut, pentru a fi numele care apare în mod repetat în agenda oamenilor care caută mediatori?

 Main menu 2

Dr. Radut Consulting